COVID19

Koronavírus járvánnyal kapcsolatos információk

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

Kedves Betegeink!

 

Először is szeretném megköszönni magam és kollégáim nevében is az eddigi türelmet, a fegyelmezettséget és az együttműködést. Bizonyára sokat látták a médiákban és közösségi oldalakon megjelent híreket, miszerint fokozatosan újraindul a járóbeteg ellátás. A veszélyhelyzet kihirdetése előtt adott időpontokat, az új szabályok miatt nem tudjuk figyelembe venni.

Tájékoztatom Önöket arról, hogy az Emberi Erőforrások Minisztériumának utasítása alapján a járóbeteg ellátások tekintetében 2020. május 11-től (hétfőtől) új eljárásrendet vezetünk be. Az új szabály alapvetően telefonos konzultációra épül és ennek alapján dől el, hogy a beteg részéről felmerülő probléma kezelhető-e telefonon keresztül, vagy személyes megjelenésre van szükség. Ez a betegellátási rend újszerű, ezért kérem, hogy az alábbi javaslatokat gondosan tanulmányozzák át:

-               Amennyiben úgy ítéli meg, hogy ellátása nem azonnali, sürgős ellátás, kérjük, hívja fel háziorvosát

-              Amennyiben háziorvosa szakorvosi konzultáció mellett dönt, úgy első lépésként kérjük tájékozódjon rendeléseink időpontjáról és telefonszámairól a szerencsihirek.hu internetes oldalon.

-              Szakorvosi konzultációs igény esetén a telefonbeszélgetés előtt gondolja végig, pontosan mi a probléma, amit meg kíván osztani a szakorvos kollégával és a telefonhívást megelőzően készítse elő személyi igazolványát, lakcímkártyáját, társadalombiztosítási kártyáját és amennyiben van, az adott egészségügyi problémájával kapcsolatos legutolsó kórházi dokumentumát.

-              Hívja a szakrendelőt rendelési időben a feltüntetett telefonszámon. A vonalak túlterheltsége miatt számítson arra, hogy a sikeres kapcsolatfelvételhez több alkalommal kell tárcsáznia.

-              Ezt követően kérjük, a szakrendelés orvosának röviden mondja el problémáját, aki ennek alapján dönt a telefonos konzultációról, illetve a személyes megjelenés szükségességéről. (Egy-egy konzultáció időtartama nem haladhatja meg a 6-10 percet.) Ezután az asszisztens rögzíti az Ön adatait és ha szükséges időpontot ad a vizsgálatra.

-              Személyes konzultációra – sürgősségi esetek kivételével – kizárólag előzetes telefonos előjegyzést követően kerülhet sor.

-              A sürgős esetektől eltekintve háziorvosi, illetve szakrendelői beutalókat csak abban az esetben tudjuk fogadni, amennyiben bejelentkezett telefonon.

-              Személyes konzultáció esetén kérjük, hogy a megadott időpontot megelőzően leghamarabb 15 perccel előbb érkezzen a szakrendelőbe. Az épületébe kizárólag a pácienseket engedjük be, kísérőt csak abban az esetben, ha a páciens kiskorú, vagy mozgáskorlátozott, szellemileg sérült, vagy bármely okból az egészségügyi személyzettel nem képes a kontaktus felvételre.

-              Az épületbe történő belépéskor lázmérés, kézfertőtlenítés, majd kérdőív kitöltése történik. Szájmaszk viselése kötelező!  

Fontosnak tartom felhívni a figyelmet arra, hogy a május 11-től életbe lépő betegellátási rend továbbra is egy átmeneti állapot, de még messze nem jelenti a kapacitások teljes körű visszaállítását. Ezért kérjük Önöket, hogy valóban megalapozott problémáikkal keressenek bennünket és mivel az ellátás új rendje szokatlan, némileg lassúbb és merevebb a korábban megszokottnál, továbbra is toleranciájukat kérjük. Mindezek a változtatások azt a célt szolgálják, hogy az ellátást tágabb keretek között, de maximális betegbiztonság és dolgozói biztonság mellett tudjuk biztosítani az Önök számára.

 2021 március 8-tól miniszteri rendelet alapján az egynapos sebészeti ellátás, és az ambuláns sebészeti műtétek (előjegyzettek is ) szünetelnek . A műtétek újraindítását újabb miniszteri rendelet alapján tudjuk elkezdeni.

Szerencs, 2021 március 8..

 Tisztelettel:                                       

  Dr. Bobkó Géza

 igazgató főorvos

Betegtájékoztató

Az intézményről

Hol talál minket?

3900 Szerencs, Bekecsi u. 10.

ESZA infoblokk
© Copyright 2024 ESZEI Szerencs. Minden jog fenntartva.

Készítette: Creative Ideas

Keresés