Hívjon minket!

+36 47 361 758  | +36 20 999 5159 | +36 20 999 5225

Általános információk

Csillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktívCsillag inaktív
 

Tisztelt Páciensünk!.

Ezúton tájékoztatjuk, hogy más intézmények gyakorlatához hasonlóan, a laboratóriumunkat közfinanszírozott vizsgálatok igénybevétele céljából felkereső páciensek számára március 15-től kötelezővé válik az időpontfoglalás.

Időpontot, személyesen vagy telefonon, a + 36 30 603 0293 és a +36 47 361 758/ 51 mellék telefonszámon lehet egyeztetni hétköznapon-ként 11 - 13 óra között, illetve a Synlab Hungary Kft weboldalán keresztül az ott található Időpontfoglalás gombra kattintással.

Az alábbi esetekben kaphat a mintavételre megjelenő páciens mentességet az előjegyzés alól:

 • Sürgősség esetén: Abban az esetben, ha sürgősség igénye merül fel, szabályosan kitöltött beutalóval a páciens jogosult meghatározott vizsgálatokat előzetes időpontfoglalás nélkül is igénybe venni.
 • Sürgősséggel a laboratóriumtól az alábbi vizsgálatok kérhetők: teljes vérkép, teljes vizelet, protrombin (INR), glukóz, karbamid, kreatinin+eGFR, nátrium, kálium, kalcium, összbilirubin, GOT (ASAT), GPT (ALAT), alkalikus foszfatáz, amiláz, C-reaktív protein.
 • Minden olyan vizsgálat, amely nem képezi a sürgős paletta részét, csak előjegyzéssel vehető igénybe.
 • Ha egy páciens számára sürgős és nem sürgős vizsgálatokat is akar kérni kezelőorvosa, ehhez két kérőlapot kell kitölteni, tekintettel arra, hogy a sürgős paletta részét képező vizsgálatok előjegyzés nélkül is elvégeztethetők akár már a következő munkanapon, míg az egyéb vizsgálatok vérvételére egy másik, előjegyzett időpontban kerülhet majd sor.
 • A sürgős vizsgálati igényt az orvosnak kötelessége egyértelműen jelölnie a vizsgálatkérő lapon: sürgősség jelzése („S” vagy „Sürgős” vagy a csatolt kérőlap sürgősségi mezőjében „x” jelzés) és az orvos aláírása, valamint az orvosi körpecsét lenyomata a sürgős jelzés mellett. Ezek hiányában nem érvényesíthető a sürgősség.

Területi ellátási kötelezettség:

Laboratóriumunk eddig is a területi ellátási kötelezettségébe tartozó pácienseket fogadta mintavételre. Területi ellátási kötelezettség szempontjából az orvos telephelyének címe, vagy a beutalt lakhelye/tartózkodási helye egyaránt figyelembe vehető.

Felhívjuk ezért szíves figyelmét arra, hogy abban az esetben, ha az Önt beutaló orvos rendelője, vagy az Ön lakhelye/tartózkodási helye nem laboratóriumunk területi ellátási kötelezettségébe esik, Ön jogosult arra, hogy mintavétel céljából felkeresse azt a laboratóriumot, ahova orvosa vagy lakhelye/tartózkodási helye alapján tartozik. Ezzel esetenként lehetővé válik a gyorsabb ellátás és a rendelkezésre álló kapacitások egyenletesebb kihasználása.

Általánosságban elmondható, hogy a beutaló a kitöltés napjától 90 napig érvényes. (A kivételek jogszabály által definiáltak. A beutaló kötelező tartalmi elemeiről a 217/1997. (XII. 1.) Korm. rendelet rendelkezik.)

Nem megfelelően, hiányosan kitöltött beutaló esetén a mintavételt és a vizsgálatok elvégzését a laboratórium jogosult visszautasítani!

A vérvételre/mintavételre érkezéskor a személyazonosság és a vizsgálati jogosultság igazolása céljából a páciensnek kötelező bemutatni az alábbi dokumentumokat a laboratórium munkatársa számára:

 • a személyi igazolvány/útlevél
 • lakcímkártya
 • TAJ-kártya/EU kártya
 • beutaló

Kérjük, hogy vérvételre érkezéskor ezeket a dokumentumokat készítsék elő, hogy az ellátás gördülékenyen történhessen. A fenti dokumentumok hiányában a laboratórium a mintavételt és a vizsgálatok elvégzését jogosult visszautasítani!

 Mintavételi időpontok,  vizsgálatra előjegyzés

Telefon: + 36 30 603 0293

+36 47 361 758/ 51 mellék

Közfinanszírozott vérvétel és mintaátvétel: hétfőtől péntekig 7 – 10 óráig

Magánvérvétel és mintaátvétel: megszünt

Leletkiadás: megszünt

(A leletek kérhetők e-mailben, illetve megtekinthetők az EESZT-ben is!)

Időpontfoglalás:

 • Weboldalunkon keresztül a fent található Időpontfoglalás gombra kattintással.
 • Telefonon: hétfőtől péntekig 11:00 -– 13:00 óra között a +36 30 603 0293 és a + 36 47 361 758/51 mellék telefonszámon.
 • 6 év alatti gyermekek ill. vércukor terhelés esetén csak telefonos időpont foglalás lehetséges.

A foglalt időpont tájékoztató jellegű, nem jelenti azt, hogy a páciens pontosan ebben az időpontban kerül behívásra mintavételre, későbbi behívás is lehetséges.

Az időpontfoglalás szerepe elsősorban az, hogy visszaigazolást kapjon a páciens arról, hogy melyik nap fogadja a laboratórium mintavételre, illetve iránymutatás arra vonatkozóan, hogy a várakozási idő minimalizálása érdekében a páciens lehetőség szerint mikor érkezzen a laboratóriumba.

Közfinanszírozott vizsgálatok esetén időpontot foglalni akkor nem szükséges, ha a páciens sürgősségi laborvizsgálatra érkezik szabályosan kitöltött beutalóval.

Közfinanszírozott vizsgálat kizárólag a jogszabályoknak megfelelő, érvényes beutalóval, a laboratórium területi ellátási kötelezettségébe való tartozás igazolása esetén vehető igénybe!

Kérjük, ezt feltétlenül ellenőrizze az időpontfoglalás indítása előtt, mivel ezek hiányában a vizsgálatokat csak magánfinanszírozás keretében van lehetőségünk elvégezni.

Területi ellátási kötelezettség közfinanszírozott vizsgálatok esetén:

Szolgáltatásunkat az ÁNTSZ hatályos területi ellátási kötelezettségi határozata alapján érvényes TAJ kártyával rendelkező a lenti lakhellyel rendelkező lakosok ingyenesen vehetik igénybe.

Intézeünkben Járóbeteg Irányítási Rendszer működik (JIR)

Kérjük Önöket amennyiben a lefoglalt időpontban nem tudnak a rendelésen megjelenni, azt jelezzék felénk, hogy így is csökkenthető legyen a várólista.

Abaújszántó, Alsódobsza, Baskó, Bekecs, Golop, Legyesbénye, Mád, Megaszó, Mezőzombor, Monok, Prügy, Rátka, Sima, Szerencs, Taktaharkány, Taktakenéz, Taktaszada, Tállya

Betegtájékoztató

Az intézményről

Hol talál minket?

3900 Szerencs, Bekecsi u. 10.

Készítette: Creative Ideas

© Copyright 2024 ESZEI Szerencs. Minden jog fenntartva.

Készítette: Creative Ideas